MEDICINSKO MEHANIČKO ČIŠĆENJE LICA: 85 € (640,43 kn)

Akne i miteseri najčešće se pojavljuju na licu, vratu, ramenima i leđima.

Pojava akni najčešće je povezana s hormonalnim disbalansom, odnosno pretjeranim lučenjem androgenih (muških) hormona. Mnogim ženama akne se pojavljuju isključivo za vrijeme PMS-a zbog hormonalnih promjena u organizmu. Do pojave mitesera (komedona) dolazi kada se zbog prekomjernog rada žlijezda lojnica začepi njezin izvodni kanal. Razlikujemo otvorene i zatvorene mitesere.

Otvoreni miteseri izgledaju kao mali, obično ravni prištići s crnim vrhom koji nastaju uslijed izloženosti zraku. Najčešće nastaju na nosu i bradi, ali i po čitavom licu.

Zatvoreni miteseri su slični, ali nemaju crni vrh. Kod nekih ljudi se na miteserima razviju bakterije propionibacterium acnes i tada nastaju bolni, upalni procesi – akne (akne komedonika papuloza, akne komedonika papulapustuloza…). Ožiljci na koži ostaju samo nakon velikih upalnih procesa koji se ne liječe. Upravo zbog toga je potrebno redovito mehanički istiskivati mitesere kako bi se omogućio pravilan rad lojnica i spriječio nastanak akni i ožiljaka. Prilikom istiskivanja važno je mitesere ukloniti u cijelosti, u protivnom postoji mogućnost da se razvije upalni proces.

Zbog toga je potrebno potražiti pomoć stručne kozmetičarke koja će napraviti kozmetički tretman čišćenja lica i dati savjete o pravilnoj njezi kože.

Kozmetički tretman čišćenja lica započinje pripremom kože, odnosno uklanjanjem nečistoće s lica mlijekom za čišćenje, a zatim se losionom koža dezinficira i tonizira, a po potrebi se napravi i peeling (uklanjaju se mrtvi rožnati slojevi stanica).

Nakon toga je potrebno vodenom parom omekšati kožu lica i proširiti pore da se miteseri i akne što bezbolnije uklone. Aparat vapozon proizvodi vodenu paru i ozon (O3) koji u dodiru s kožom djeluje baktericidno.

Prilikom čišćenja lica kozmetičarka se služi sterilnom gazom ili vatom, sterilnom iglicom i kozmetičkim povećalom koje omogućava precizno i detaljno uklanjanje mitesera i akni tako što jako dobro osvjetljava i uvećava kožu. Svaka akna ili miteser se posebno istiskuje, pa tretmani čišćenja lica potraju u nekim slučajevima i više od sat vremena, a ako klijent ima puno akni i mitesera morat će dolaziti više puta.

Nakon čišćenja lica slijedi dezinfekcija losionom (uz dezinfekciju djeluje i adstringirajuće – steže pore) i visokom frekvencijom. To je aparat koji djeluje na ubrzano zacjeljivanje kože, ublažava crvenilo i dezinficira. Na kraju tretmana, na lice se nanosi krema koja također umiruje kožu.

Za kućnu njegu kozmetičarke preporučuju proizvode i uče klijenta kako proizvode pravilno koristiti.

Ako upalni procesi nisu bili prisutni, lice se smiri za nekoliko sati, a ako su bili, onda crvenilo potraje dan ili dva.

Na pojačani rad žlijezda lojnica utječe:
genetska predispozicija, prehrana, nepravilna kućna njega, stres, hormonalni poremećaji, uzimanje nekih lijekova, Helicobacter pylori, policistični jajnici, različite bolesti i upalni procesi u organizmu pa je zato potreba za dolaskom na kozmetičke tretmane čišćenja lica različita od osobe do osobe, jer pojačani rad žlijezda lojnica više nije problem adolescentne dobi.

Dermapen - uklanjanje ožiljaka od akni

DERMAPEN: od 145 € (1092,50 kn)

Dermapen je tretman s mikroiglicama koji  potiče kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju.

Koristimo ga za:

  • Ublažavanje ožiljaka od akni
  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Pomlađivanje lica
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina i ostalih aktivnih tvari

Dermapen sadrži 12 mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu.

Tako se stimulira proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože.

Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana).

Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.

Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reagira na intruziju, odnosno prodor.

Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, potrebno je imati strpljenja.

Za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

Dermapen cjenik:

  • Dermapen (ožiljci): 145 € (1092,50 kn)
  • Dermapen (hidratacija/anti age): 165,00 eur (1243,19 kn)
  • Dermapen lica i dekoltea (ožiljci): 160,00 eur (1205,52 kn)
  • Dermapen lica i dekoltea (hidratacija/anti age): 170,00 eur (1280,87 kn)