Biologique Recherche Logo

Kozmetički preparati za njegu lica

Povijest

U sve virtualnijem svijetu u kojem svi živimo dulje, uglavnom u urbanom i stresnom okružju, traganje za ugodom i ljepotom  javlja se kao rastuća potreba. Ugled djelotvornosti metodologije Biologique Recherche, s više od 40 godina iskustva, temelji se na kombinaciji kliničkog pristupa personaliziranom kozmetičkom tretmanu, čistih, koncentriranih, gotovo sirovih sastojaka, složenih formula i originalnih i preciznih postupaka. Personalizirani tretmani Biologique Recherche sada su dostupni u više od 70 zemalja, u kozmetičkim i medicinskim središtima koja ekskluzivno distribuiraju metode njege i proizvode ovoga brenda. Središnji kozmetički salon Biologique Recherche, Ambassade de la Beauté, nalazi se na Avenue Champs-Elysées 32, u Parizu.

Princip formulacije proizvoda

Princip-formulacije

Svaki proizvod za njegu Biologique Recherche mora odgovarati na precizne kriterije:

 • vrlo visoka razina koncentracije i složenosti formulacija s biljnim, bio-morskim ili biološkim ekstraktima, u prosjeku višim od 20%
 • proizvodi su bez sintetičkih mirisa kako bi se očuvala cjelovitost formula i
  umanjile pojave preosjetljivosti
 • hladni proizvodni postupci kad god je to moguće za očuvanje izvorne strukture aktivnih sastojaka
 • najviša kvaliteta dostupnih aktivnih sastojaka.

Metodologija

Faza procjene

Fiziološki, bihevioristički i taktilni pristup

Faza procjene

Faza inicijalizacije

Čisti, uravnotežuje, pročišćuje i priprema

Faza njege

Hidratizira, stimulira, obnavlja, poljepšava i štiti

FAZA INICIJALIZACIJE

Faza inicijalizacije ključni je korak u postizanju završnih rezultata koje daje metodologija Biologique Recherche.

Proizvodi za čišćenje lica
Odstranjuju sve tragove šminke i nečistoće. Sadrže aktivne sastojke s kojima počinje faza inicijalizacije. Kože je meka i osvježena. Ovi su proizvodi prvi korak u njezi kože i koriste se svakodnevno – ujutro i navečer.
Losioni
Svaki tretman Biologique Recherche u salonu ili njega kod kuće započinje ritualom nanošenja losiona P50 kojim se postiže blaga eksfolijacija, regulira prekomjerno izlučivanje sebuma, koža hidrira i održava se kisela pH vrijednost epiderme. Biologique Recherche već više od 40 godina razvija ovu jedinstvenu liniju kozmetičkih proizvoda koji pospješuju prirodni proces eksfolijacije epiderme i pomažu u obnavljanju epidermalnog štita.
Maske i kofaktori
Maske su posljednji proizvodi koji se nanose prije faze njege. Sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka koji dubinski čiste i uravnotežuju kožu. Maske sadrže esencijalne masne kiseline koje obnavljaju proteolipidnu ovojnicu kože nakon eksfolijacije te pripremaju kožu za upijanje proizvoda koji se nanose u fazi njege. Za Biologique Recherche je specifično da se maske s namjerom nanose u sredini, a ne na kraju protokola njege kako se aktivni sastojci naneseni u kasnijoj fazi ne bi odstranili prilikom skidanja maske.

FAZA NJEGE

U ovoj fazi koriste se proizvodi s najvećim koncentracijama aktivnih sastojaka kako bi se potaknulo njezino samoobnavljanje vraćanjem optimalnih funkcija epiderme.

Izvorni serumi

Izvorni serumi najčišće su formule iz asortimana proizvoda Biologique Recherche. Sadrže isključivo aktivne sastojke u obliku amino-kiselina ili kratkih peptida. Ciljano djeluju na specifične neuravnoteženosti, kao što su dehidracija, borice, beživotna, seboroična koža i slično.

Otklanja umor
Za učvršćivanje
Protiv starenja kože
Za regulaciju sebuma
Za hidraciju
Protiv bora
Ciljani serumi

U nekim se trenutnim stanjima kože mogu privremeno pojaviti neuravnoteženosti koje zahtijevaju inovativni tretman kako bi se postigli ujedno trenutačni i dugotrajni rezultati. Zato je Biologique Recherche razvio novu generaciju seruma − ciljane serume − čiji aktivni sastojci fitobiološkog i biotehnološkog porijekla djeluju na uzroke, ali i na posljedice uočenih disfunkcija.

Kreme

Kreme nadopunjuju djelovanje izvornih seruma, koži pružaju osjećaj ugode i štite je od štetnih vanjskih utjecaja. Bogate su aktivnim sastojcima i lako se nanose zahvaljujući pažljivo osmišljenim formulama i teksturi koja ne ostavlja masni, okluzivni sloj na koži. Naše su kreme svrstane u 10 kategorija prema ciljanom djelovanju na određena trenutna stanja kože.

Kreme s intenzivnim djelovanjem
Kreme sa specifičnim djelovanjem
Temeljne kreme
Protiv bora
Zaštitne kreme
S umirujućim djelovanjem
Za učvršćivanje
Za posvjetljivanje tena
Za regenraciju
Za hidraciju
Za revitalizaciju
Hranjive kreme
Za regulaciju sebuma
Kreme za područje oko očiju

Područje oko očiju posebno je osjetljivo, a često mu ne posvećujemo dovoljno pažnje. Ono prvo pokazuje znakove starenja kože te zahtjeva vrlo specifičnu hidraciju i hranjive tvari. Naši proizvodi za njegu kože oko očiju, namijenjeni trenutnim stanjima ujedno mlade i stare kože, hidriraju je, ublažavaju znakove umora, zaglađuju je, ovisno o potrebama.

Njega za sunčanje

Njega za sunčanje neophodna je za zaštitu epiderme od sunčevog zračenja koje izravno utječe na starenje kože. Biologique Recherche je otišao korak dalje sa svoja tri proizvoda koji pripremaju kožu za izlaganje suncu, učinkovito je štite od sunčevih zraka i smiruju nakon izlaganja suncu. Ekskluzivno razvijen u našem istraživačkom laboratoriju, Triple Shield Complex© pruža 100% prirodnu zaštitu od UVA, UVB i infracrvenih zraka te sprječava prijevremeno starenje kože i dehidraciju.

Završni serumi

Završni serumi sadrže specifične formulacije i zaključni su korak u njezi kože. Sofisticirani i glamurozni, svojim dragocjenim sastojcima trenutačno i trajno poboljšavaju kvalitetu i izgled kože. Brojni biljni ekstrakti s višestrukim djelovanjem udruženi su ovim čudesnim mješavinama. Završni serumi također stabiliziraju djelovanje proizvoda nanesenih tijekom faze njege. Izvrsna su podloga za šminku i idealni za svakodnevnu upotrebu, kao i za posebne prigode.

Sérums de Teint (tonirani završni serumi)

Sérums de Teint (tonirani završni serumi) savršeno kombiniraju učinkovitu njegu kože i idealnu moć prekrivanja tekućeg pudera. Zahvaljujući dugotrajnoj hidraciji, donose osjećaj ugode tijekom cijelog dana, bez i najmanjeg osjećaja zatezanja. Uz zaštitu kože i izvrsnu moć prekrivanja, aktivni sastojci pružaju i odličnu fotozaštitu. Koža može disati, ten je svijetao, s predivnim izgledom zdravog sjaja.

Trenutno stanje kože©

Koža je odraz samih nas; ona nema jedan, već više pojavnih oblika tijekom jednog dana, jednog života. Tako ne postoje dvije osobe sa sličnom kožom, i svatko ima Trenutna stanja kože© koja se i sama mogu razlikovati unutar jednog dana, ovisno o različitim dijelovima lica. Metodologija Biologique Recherche stoga tretira epidermu prema svakom pojedinačnom trenutnom stanju kože. Arbitrarna kategorizacija kože kao normalne, suhe ili masne pruža nedovoljnu fiziološku definiciju stanja kože te prikazuje statičnu sliku kozmetičke neravnoteže epiderme. Metodologija Biologique Recherche stoga se odnosi na epidermu prema svakom pojedinačnom Trenutnom stanju kože©.

Tretmani Biologique Recherche

Biologique Recherche tretman

Njega lica Biologique Recherche odvija se u tri osnovne faze i sedam etapa tijekom kojih se trebamo prepustiti stručnim i vještim rukama kozmetičarke, koja će lice oblikovati specifičnim i originalnim pokretima.

 1. Kozmetička procjena epiderme
 2. Faza inicijalizacije
  • Vrijeme opuštanja koje se sastoji od proprioceptivne masaže i čišćenja kože.
  • Priprema kože, osobito pomoću Lotion P50, losiona za mikro-piling koji poštuje pH vrijednost epiderme.
  • Nanošenje maske za pripremu, oživljavanje i stimuliranje kože.
 3. Faza njege
  Ova faza uključuje proizvode koji sadrže najvišu koncentraciju aktivnih sastojaka kako bi se »ponovnim oživljavanjem« epiderme njoj moglo pomoći da izrazi vlastite sposobnosti samoobnavljanja. Završna etapa omogućit će da se zadrži i optimizira djelovanje tretmana dodatnim unošenjem aktivnih tvari biljnog ili bio-morskog porijekla, u obliku izvornih seruma, krema i završnih seruma koje kozmetičarka specijalno prilagođava koži i njezinim potrebama.

NJEGA LICA 45 MINUTA

Soin Hydréclat

Hidratantna njega za profinjeniji ten primjerena je svim Trenutnim stanjima kože©. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je svijetla a tekstura kože učvršćena.

NJEGE LICA 60 MINUTA

Soin Peeling aux Acides de Fruits

Njega za piling i obnavljanje Trenutnih stanja© naborane, uvele i zadebljane kože. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je zaglađena i profinjenija.

Soin Masque Exfoliant P50 Visage

Njega za piling i obnavljanje Trenutnih stanja© keratinizirane kože i mikro-neravnina. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je ujednačena, glatka i blistava.

Soin Biosensible

Njega koja omogućuje stabiliziranje osobito osjetljivih i reaktivnih Trenutnih stanja kože©. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je svjetlija i smirena.

Soin Sébo-Rééquilibrant

Njega koja omogućuje reguliranje izlučivanja sebuma i detoksikaciju Trenutnih stanja© masne ili kože s aknama. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je očišćena, ujednačena, a pore sužene.

Soin Cryo 3R

Kombinirana njega koja koristi krio štapiće s dekongestijskim i regenerativnim djelovanjem za Trenutna stanja© zrele i devitalizirane kože. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je popunjena a višak vode izlučen, te je idealna za vrećice ispod očiju.

Soin Tâches Pigmentaires

Njega kože koja ujednačava ten za sprečavanje i smanjenje pojave pigmentnih mrlja za sva Trenutna stanja kože©. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je ujednačena i posvijetljena.

NJEGE LICA 75 MINUTA

Soin Restructurant et Lissant

Njega za popravak epiderme i neposrednu popunjenost za sva Trenutna stanja kože©. Drenažno djelovanje čini kožu Vašeg lica, vrata i dekoltea glatkom i zategnutom.

Soin Lift C.V.S.

Njega za piling i lifting u kombinaciji s tehnikama učvršćujućeg modeliranja za Trenutna stanja© zrele kože. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je zaglađena, profinjenija i tonizirana.

Soin MC 110

Njega za smanjenje bora i borica namijenjena Trenutnim stanjima© uvele kože. Koža Vašeg lica, vrata i dekoltea je tonizirana i redefinirana.

Preporučujemo tri tretmana u razmaku od jednog tjedna, nakon čega ga ponoviti jedanput svaka tri mjeseca.

Soin Oxygénant VIP O2

Regenerativna i revitalizirajuća njega za epidermu, primjerena svim Trenutnim stanjima kože©. Prirodna ravnoteža kože Vašeg lica, vrata i dekoltea je obnovljena, zaglađena i blistava.

Besplatan pregled i dijagnozu trenutnog stanja Vaše kože te preporuku Biologique Recherche proizvoda možete dobiti u našem salonu na adresi Jaruščica 9A, II. kat, Zagreb.